home intro visie werkwijze historie portfolio contact

 
vorig project volgend project
project:
Verpleeghuis Ter Schorre, Terneuzen (Nieuwbouw)
opdrachtgever: SVRZ Regio Zeeuws-Vlaanderen, Terneuzen
werkgever: Oomen architecten, Breda
De psychocheratrische patiŽnten wonen in woningen aan een straat. Het interieur van iedere woning een eigen karakter. Er wordt geleefd in kleinschalige groepen van 6 personen, als in een gezinssituatie.
In het voorzieningengebouw wonen de somatische bewoners in individuele appartementen. Zij hebben immers meer behoefte aan privacy.
Op de begane grond van het gebouw is gelegenheid voor ontmoeting en activiteiten en zijn diverse al dan niet openbare voorzieningen ondergebracht.
De architectuur van de buitenzijde van het gebouw wordt doorgezet naar binnen. Dit komt goed tot uiting in de rood bakstenen wand en de houten wandbekleding.
Door de keuze van de meubels en het kleurgebruik ontstaat een fuctionele en gezellige binnenomgeving.
 
Copyright © 2011 BY Tonke Joppe interieurarchitectuur en ontwerp  
disclaimer